Hier bevind u zich: Home » Helpdesk

Helpdesk

Deze pagina wordt actief bijgehouden. Nu vind u hier hulp bij e-mail instellingen. Binnenkort ook help onderwerpen over WordPress en Divi.

E-mail: Webmail bekijken

Met webmail kan je overal waar je internet verbinding hebt je email uitlezen.

Ga naar: jedomein.nl/webmail

Vervolgens inloggen met je email adres (=inlog) en je wachtwoord.

E-mail: instellingen

Incomad biedt twee manieren om je e-mail op te halen: POP en IMAP. Het verschil tussen deze twee is dat bij POP alle e-mail wordt gedownload van de mailserver naar je eigen computer en bij IMAP de mail juist op de server blijft staan en daarna nog benaderbaar is via webmail of je mailprogramma.
IMAP gebruiken betekend wel dat je regelmatig je mail moet opschonen, anders komen er data ruimte problemen op de server.

Instellingen:

Gebruikersnaamnaam@jouwdomein.nl
Wachtwoordhet bijbehorende wachtwoord
ServertypeImapPop 3
Inkomende server www.wpcloud02.nlwww.wpcloud02.nl
SSL ingeschakeld JAJA
Poort993995
Uitgaande server www.wpcloud02.nlwww.wpcloud02.nl
(START) TLS ingeschakeld JAJA
Poort587587
AuthenticatieJAJA

Alternatieve instellingen:

Gebruikersnaamnaam@jouwdomein.nl
Wachtwoordhet wachtwoord
Inkomende server www.wpcloud02.nl
ServertypeImapSSL: JAPoort: 993
ServertypeImapSSL: NEEPoort: 143
ServertypePopSSL: JAPoort: 995
ServertypePopSSL: NEEPoort: 110
Uitgaande serverwww.wpcloud02.nl
BeveiligingSSLPoort: 465
Beveiliging (voorkeur!)StartTLS(TLS)Poort: 587
BeveiligingGeenPoort: 25
AuthenticatieJA
E-mail: omzetten pop3 naar IMAP account

In dit artikel leggen we u uit welke stappen je kan uitvoeren om e-mail om te zetten van POP3 naar IMAP. Een tip vooraf is: ruim eerst uw e-mailberichten op, gooi overbodige, grote en oude berichten weg, leeg de prullenbak en vergeet ook niet de map verzonden berichten te controleren op oude en grote mail.

1. Maak een back-up van uw e-mailadressen

2. Schakel het POP3 account uit of wijzig het wachtwoord

Vervolgens schakelt u het POP3 account uit. Veel e-mailprogramma’s hebben namelijk de mogelijkheid om een account in- of uit te schakelen.

Is deze optie niet aanwezig, wijzig dan het wachtwoord binnen het e-mailprogramma naar iets willekeurigs. Zo kan er geen succesvolle verbinding worden gemaakt met de e-mailserver. U zult hier dus ook een melding van krijgen. Deze kan weg geklikt worden.

3. Stel het nieuwe e-mailadres in via IMAP

U gaat nu het e-mailadres nogmaals toevoegen, tijdens het toevoegen kiest u dus voor het protocol IMAP.

4. Maak de mappen na en zet de e-mail over

Nadat u het e-mailadres nogmaals hebt toegevoegd is het zaak de bestaande mappenstructuur na te maken in het nieuwe e-mailadres. Vervolgens zal zult u per folder de e-mailberichten moeten slepen (van het POP3 e-mailadres, naar het IMAP e-mailadres).

In feite upload u nu de berichten naar onze mailserver. Dit proces kan enige tijd in beslag nemen Dit is afhankelijk van uw uploadsnelheid en de grootte (bijlagen) van de berichten.

Tip: probeer niet meer dan 200 berichten per keer te slepen. Sommige e-mailprogramma’s kunnen anders vastlopen.

5. Verwijder het oude e-mailadres

Wanneer je alles hebt overgezet – vergeet niet de map Verzonden items en Prullenmand – kan je het POP3 e-mailadres verwijderen uit jouw e-mailprogramma.

Let op: Dit artikel is enkel bedoeld als hulpmiddel, wij geven hierop geen ondersteuning.

E-mail: omzetten IMAP naar pop3 account

In dit artikel leggen we u uit welke stappen je kan uitvoeren om e-mail om te zetten van IMAP naar POP3. Een tip vooraf is: ruim eerst uw e-mailberichten op, gooi overbodige, grote en oude berichten weg, leeg de prullenbak en vergeet ook niet de map verzonden berichten te controleren op oude en grote mail.

1. Maak een back-up van uw e-mails

Voordat u iets aanpast, maak altijd eerst een back-up. Mocht er per abuis iets fout gaan dan zijn uw bestanden in ieder geval veilig.

2. Schakel het IMAP account uit op al uw devices

Schakel het IMAP account uit op alle computers, laptops, tablets en telefoons die e-mail voor dit e-mailaccount ophalen. Zorg er dus voor dat het IMAP account geen mail meer ophaalt.

3. Maak op het gewenste apparaat een nieuwe e-mailadres met als type POP3

Als u de juiste instellingen heeft gehanteerd, dan gaat het POP3 account alle e-mail van de server downloaden naar het apparaat waarmee de e-mail wordt opgehaald. Zodra u het e-mailadres instelt worden alle e-mails naar de computer gedownload en zijn deze e-mails niet meer beschikbaar, of nog tijdelijk, op andere apparaten. Bepaal daarom op welke computer u alle bestaande e-mails wilt binnen halen. Dit kan lang duren als er veel e-mail op de server staat

5. Verwijder het oude IMAP e-mailadres

Controleer of alle e-mails en mappen (met inhoud) die u binnen uw IMAP account beschikbaar had nu ook in het POP3 account beschikbaar zijn. Nadat u dit heeft bevestigd kunt u op alle apparaten het IMAP account verwijderen. Let erop dat de computer waarop het POP3 account is toegevoegd de enige computer is die alle e-mails bevat, verwijderd u (per ongeluk) dit account dan bent u uw e-mails kwijt. Houd voor de toekomst ook rekening met eventuele defecten aan deze computer, indien behoud van de e-mails van belang is zorg dan voor een passende backup strategie voor deze computer en e-mails.

Let op: Dit artikel is enkel bedoeld als hulpmiddel, wij geven hierop geen ondersteuning.

SSL certificaat

Met een SSL certificaat wordt er zorg gedragen voor een versleutelde verbinding, zodat vertrouwelijke informatie versleuteld verzonden kan worden naar de server. Prive informatie wordt op website gevraagd bij het invullen van contact formulieren, nieuwsbrief modules, webwinkels, forums, enzovoort.
Eigenlijk op iedere plek van uw website waar prive gegevens kunnen worden ingevuld door een bezoeker, is een plek die beveiligd dient te worden volgens de nieuwe wet AVG.

Incomad levert 3 soorten SSL certificaten:

Basis SSL

Activeert HTTPS en het hangslot in alle browsers, geeft verder geen informatie. Het betreft een domeinvalidatie, op basis van Let’s Encrypt. Wij raden dit aan voor particulieren en kleine verenigingen en kleine stichtingen.

Jaarkosten: €0,–*
Eenmalige installatie: €50,-*

Domein SSL

Activeert HTTPS en het hangslot in alle browsers en geeft de domeinnaam als erop wordt geklikt, zo krijgt een bezoeker meer zekerheid of het juiste domein achter de website zit.

Domein SSL is het goedkoopste SSL-certificaat bij Incomad. Dit certificaat is een goede keuze voor een eenvoudige website voor ZZP, klein bedrijf of stichting. Hier vindt alleen een validatie op basis van de domeinnaam plaats. Er wordt gecontroleerd of een domein wel toebehoort aan de correcte persoon of bedrijf.

Jaarkosten: €60,–*
Eenmalige installatie: €0,-*

Organisatie SSL

Activeert HTTPS en het hangslot in alle browsers en geeft de domeinnaam en bedrijfsinformatie als erop wordt geklikt, zo krijgt een bezoeker meer zekerheid of het juiste domein en bedrijf achter de website zit.

Wij adviseren dit zakelijke certificaat voor bedrijven en webwinkels. Ook hier geldt een domeinvalidatie. Tevens vindt er een controle van de bedrijfsgegevens plaats.

Binnen twee werkdagen wordt er contact met u opgenomen voor de telefonische validatie. Nadat alle validaties succesvol zijn afgerond, doorgaans binnen uiterlijk twee werkdagen, zorgen wij ervoor dat het certificaat op je pakket wordt geplaatst

Jaarkosten: €100,–*
Eenmalige installatie: €0,-*

*Alle genoemde prijzen zijn exclusief 21% BTW

SSL certificaten verplicht bij wet!

Een SSL certifcaat is verplicht door de AVG wetgeving, zodra u gaat werken met klantgegevens. Wij adviseren altijd een SSL certificaat te installeren om klantgegevens beveiligen.

SSL en Google

Hoger in Google

Een SSL certificaat draagt bij aan een betere vindbaarheid in Google, omdat Google een website die voorzien is van een SSL-certificaat hoger waardeert. Het gebruik van SSL-certificaten zal een zwaardere ranking factor worden. Voor Google krijgt beveiliging van websites een steeds hogere prioriteit. Daarom wil Google websites met een HTTPS (veilige verbinding) belonen.

SSL en Google Chrome

Google Chrome is begonnen met het tonen van waarschuwingen bij websites zonder versleuteling. Wie probeert in te loggen op een website die geen versleuteling aanbiedt, krijgt een waarschuwing in de adresbalk te zien. Later wordt de waarschuwing getoond bij alle websites zonder versleuteling; op dit moment wordt er een uitroepteken geplaatst. Als het uitroepteken wordt aangeklikt kan je direct lezen dat de website onbeveiligd is.

Incmomad helpdesk

E-mail instellingen

v

Divi instellingen

WordPress instellingen

Vragen? WhatsApp us!