Stel je hebt een goed product en je wilt het on-line gaan verkopen. Een webwinkel beginnen, hoe doe je dat? Mijn producten op Google shopping of Marktplaats, hoe ga ik te werk?

Over de antwoorden van deze vragen is natuurlijk veel geschreven, webpagina’s vol 🙂 En vandaag komt er gewoon ééntje bij, maar dan met een opvallend kort antwoord:

Producten verkopen doe je gemakkelijk en goed met WordPress en Woocommerce is onze ervaring. Deze combinatie zorgt namelijk op een eenvoudige manier dat een webshop of webwinkel wordt gevonden en langer dan 3 seconden wordt bezocht.

Mijn webwinkel moet worden gevonden

Juist met WordPress worden websites goed gevonden is onze ervaring. Een paar zaken zijn echter wel belangrijk, het thema moet schone code leveren en responsive zijn. Daarnaast maak je met goede plugins zoals die van Yoast je website goed vindbaar. Dit alles gaat op een eenvoudige, bijna natuurlijke manier. Je ziet wat je doet en door het stoplicht systeem van Yoast weet je direct of je webpagina of product er goed voor staat.

Bezoekers moeten door klikken zodra ze op mijn website zijn

Een website moet mooi en tegelijkertijd snel zijn. Maar liefst 52% van de websitebezoekers klikt direct door als de website niet mooi is en 93% van de bezoekers koopt niet op een website die er niet goed uitziet! Een webwinkel moet er dus altijd mooi uitzien. Toch mag dit niet ten koste gaan van de laadsnelheid, want 63% van de bezoekers haakt af als de laadtijd langer dan 3 seconden bedraagt! Juist met WordPress in combinatie met een responsive thema en een goede webhosting partij is dit te realiseren.

Koppelingen

Een ander belangrijk aspect van een webwinkel is de verschillende koppelingen. Een met de bank bijvoorbeeld, of met Google shopping, of Marktplaats. Het is belangrijk dat het software pakket voor je website dit allemaal aankan zonder dat het vele euro’s extra kost, want in bijna alle gevallen moet je al de derde partij betalen. Met WordPress zijn dit soort zaken gewoon goed geregeld. Abonnementen voor Google, Marktplaats, enzovoort. Bijna alles is beschikbaar omdat WordPress wereldwijd zeer veel wordt gebruikt.

Kortom: ons advies voor webwinkels, webshops of andere vormen van e-commerce is een goede webhostingpartij, WordPress en Woocommerce

 

Pin It on Pinterest

Share This