Hier bevind u zich: Home » WordPress Plug-inns

WordPress Plug-inns

Natuurlijk kan je een WordPress website bouwen zonder gebruik te maken van plugins. Toch gebruiken de meeste website bouwers plugins. Plugins geven een website een toegevoegde waarde. Een plugin is een eigenlijk extra stukje software/code waardoor er op een website meer mogelijkheden zijn. Voorbeelden van plug-ins die wij regelmatig gebruiken zijn:

  • Yoast SEO ( hulpmiddel om de vindbaarheid in Google te verbeteren = SEO)
  • WooCommerce (om webwinkel mee te kunnen bouwen)
  • WP Super Cache (om een website meer snelheid te geven)

Ten opzichte van het verleden zijn we vaak overgestapt op andere plug-ins met dezelfde functionaliteit. Gewoon omdat de ene plug-in beter werkte dan de ander of nieuwe plug-ins boden extra mogelijkheden.

De laatste paar jaar is er bij ons weer een verschuiving gaande. Waar goede plugins vroeger gratis waren zien we een gedeeltelijke verschuiving of een volledige verschuiving naar betaalde plug-ins. In eerste instantie vonden we dit geen goede ontwikkeling, want een website bouwen koste meer geld of er kwamen zelfs maandelijke kosten voor sommige plugins.

Uiteindelijk hebben we deze ontwikkeling volledig omarmd. Steeds vaker stappen wij over op betaalde plug-ins. Ten eerste blijkt dat de kwaliteit van de betaalde plug-ins sterk verbeterd is en nog steeds verbeterd. Ten tweede vinden wij het nogal belangrijk dat de website als geheel goed presteert, goed gevonden wordt, schone code genereert en ook nog snel moet blijven. Met hulp van betaalde plugins blijkt dit zeer goed te lukken.

Natuurlijk de kosten voor u als gebruiker worden wel hoger, maar ook daar is een oplossing voor. Via resellers, zoals Incomad, kan er groot worden ingekocht waardoor de prijzen laag zijn. En zeg nou zelf, wil jij een website die na iedere update volledig van slag is?